7 spännande nyheter från Amazons molnkonferens

2017-11-30 08:07  
Deeplens är en hd-kamera som kan programmeras och som utrustats med algoritmer för maskininlärning.

Artificiell intelligens i molnet, en kamera specialbyggd för maskininlärning och ännu mer kärlek till containrar. Här är de största nyheterna från Amazon Web Services-konferensen Reinvent i Las Vegas.

Här är de sju största nyheterna från AWS-konferensen i Las Vegas.

Amazon Sagemaker

Alla företag vill skapa nya möjligheter och konkurrensfördelar med maskininlärning. Men långt från alla företag har den expertis som krävs för att förstå hur man ska bygga, träna och sjösätta sin ai-modell. AWS säger sig ha tagit bort flera av de största hindren så att fler än maskininlärningsspecialister kan utnyttja tekniken. Den nya tjänsten kallas Sagemaker.

AWS Deeplens

Det är av naturliga skäl mycket mjukvara på Amazons Reinvent-konferens. Men de hade faktiskt tagit med sig en ny pryl också. Deeplens är en hd-kamera som kan programmeras och som utrustats med algoritmer för maskininlärning. Tanken är att ge utvecklare utan särskilda kunskaper i maskininlärning en chans att experimentera med tekniken. AWS uppger att man kommer att kunna köra sin första modell för djupinlärning på mindre än tio minuter. Den specialbyggda hårdvaran i Deeplens klarar enligt uppgift av 100 miljarder djupinlärningoperationer per sekund. Det här lär bli en populär pryl i gör-det-själv-communityt.

Amazon Transcribe, Amazon Translate och Amazon Comprehend

Tre nya tjänster som alla bygger på maskininlärning och som alla handlar om språk. Transcribe kan översätta tal i ljudupptagningar och videoklipp till text. Enligt AWS kan Transcribe sätta punkt mellan meningar, dela upp ljudet med tidsstämplar och känna igen flera olika talare. Det är stora ord: automatisk transkribering har fram till nu inte fungerat särskilt väl.

Med Translate ger sig AWS in på ett område som brukar förknippas med Google, nämligen automatiska översättningar. Amazon Comprehend är ett analysverktyg för att hitta godbitarna i den mängd av textdata Amazon Transcribe kommer att generera.

Amazon Rekognition Video

De flesta är bekanta med hur bra artificiell intelligens blivit på att klassificera stillbilder. Nästa steg är att kunna extrahera information ur rörlig bild. Utöver att Rekognition Video kan säga saker om människorna och föremålen i bilden kan tjänsten också klura ut vilken typ av miljö scenen äger rum i och vad som sker i den. Rekognition Video har tränats i att känna igen berömda ansikten, men ett mer användbart sätt att använda tjänsten kan vara att automatiskt sortera bort olämpligt innehåll.

Amazon Sumerian

Ett nytt verktyg som låter användaren både skapa och köra VR- och AR-applikationer på AWS-servrar. För att få fler att skapa VR-upplevelser hävdar AWS att Sumerian inte kräver specialistkunskaper i vare sig programmering eller 3D-grafik.

Amazon Elastic Service for Kubernetes och AWS Fargate

Containerteknik har exploderat i popularitet de senaste åren. En container kan jämföras med sin fysiska förlaga: likt containrar på ett fartyg använder de utrymmet effektivt oavsett vilket innehåll de fyllts med. Containrar gör det enklare för utvecklare att testa ny mjukvara på en avgränsad del av nätverket. Kubernetes är ett populärt verktyg med vilket hanteringen av många containrar kan automatiseras. Och nu har AWS skapat en tjänst som förenklar användningen av Kubernetes i deras publika moln. Med en annan nyhet, Fargate, vill AWS ytterligare förenkla användningen av containrar i stor skala.

Internet of things

På sitt utställningsområde hade AWS ställt upp en iot-inredd husvagn för att demonstrera alla funktioner röstassistenten Alexa kan hjälpa till med. Och under sitt två och en halv timme långa anförande demonstrerade vd Andy Jassy en hel hoper nya iot-tjänster för den som väljer AWS som sin molnleverantör. Flera av dem är avsedda för att stärka säkerheten när allt fler prylar kopplas upp.

Peter Ottsjö

Mer om: AWS Amazon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer