Innovation

3 svenska exempel på framtidens mat

Insekts-knäcke, odlingssystem för butiker och ett smart sätt att hantera överbliven mat. Ny Teknik besökte Smaka på Stockholm för att spana in framtidens mat.

Publicerad

I dagarna arrangeras matfestivalen Smaka på Stockholm i Kungsträdgården. En av årets stora nyheter är att det finns en ”food tech village” på området. På en avskild yta har man samlat unga svenska bolag som utvecklar olika typer av innovationer inom mat.

Ett av företagen som finns på plats är Grönska, som har utvecklat ett system för att vertikal odling i stadsmiljö. Företaget har en anläggning i Hammarby där man bland annat odlar basilikaplantor som säljs till matvarukedjan Paradisets butik.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här