Volvo Cars återgår till mer kontorsarbete

2021-05-28 14:58  
Biltillverkaren Volvo Cars återgår till arbete på plats på kontoret med start i juni. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Med start nästa vecka återgår Volvo Cars i Göteborg till att ha kontoret som huvudsaklig arbetsplats för tusentals tjänstemän. ”Det implementeras successivt och allt förändras inte över en natt”, säger Fredrik Wahrolén, pressansvarig på Volvo Cars.

Efter att ha arbetat hemma under en stor del av pandemin påbörjar Volvo Cars en återgång till mer arbete på kontoret i Göteborg från och med 1 juni. Det handlar om en successiv återgång till mer kontorsarbete för de 8 000 tjänstemännen, enligt Fredrik Wahrolén, pressansvarig på Volvo Cars.

En majoritet av de anställda bedöms komma att arbeta mer än 50 procent på arbetsplatsen under juni, skriver gp.se.

– Vi har under en period nu haft distansarbete som utgångspunkt men nu ser vi att det är dags att vi i större utsträckning träffas fysiskt för att säkerställa våra anställdas och vårt företags utveckling, säger Hanna Fager, personalchef och ansvarig för centrala funktioner i Volvo Cars koncernledning, till tidningen.

Läs mer: Tipsen som gör det lättare att prata på jobbmöten

Hon hänvisar bland annat till att koncernen har 6 000 anställda som arbetar på plats i Torslandafabriken varje dag, och har gjort det under pandemin.

– Vi vet hur man gör arbetsplatsen säker och vi har bra rutiner, säger Hanna Fager.

Bland annat kommer Volvo att arbeta med flexibla starttider för tjänstemännen för att hålla nere trycket på kollektivtrafiken.

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att så många som möjligt arbetar hemifrån men arbetsgivarna bestämmer själva om personalen ska vara på plats.

Mer om: Volvo Cars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap