Tre nya rymdfarare framme vid ISS

2017-09-13 13:46  
Journalister tar bilder på uppskjutningen av Soyuz-raketen som fraktat ny besättning till internationella rymdstationen ISS. Foto: TT / AP Photo / Dmitri Lovetsky

En rysk Sojuz-raket med två amerikanska astronauter och en rysk kosmonaut ombord har dockat vid den internationella rymdstationen ISS.

Ryssen Alexander Misurkin och hans amerikanska kollegor Mark Vande Hei och Joe Acaba ska enligt planerna tillbringa över fem månader ombord på ISS.

Femtioårige Acaba har tidigare tillbringat nästan 138 dagar i rymden under två olika resor. Misurkin, 39 år, gör sin andra period på ISS, medan Vande Hei, 50 år, är debutant i rymden.

Rymden är ett av få samarbetsområden mellan Ryssland och USA som inte har påverkats av meningsskiljaktigheterna över bland annat konflikterna i Syrien och Ukraina.

De lyfte från rymdbasen Bajkonur i Kazakstan sex timmar innan de anlände till ISS.

Mer om: Nasa Astronaut

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap