Tieto går ihop med Evry – bildar Tietoevry

2019-06-18 08:46  
Tieto och Evry går ihop. Foto: TT

It-konsulten Tieto går ihop med den norska konkurrenten Evry och bildar Tietoevry, skriver Tieto i ett gemensamt pressmeddelande.

Tillsammans får bolagen en omsättning på nästan tre miljarder euro och 24.000 anställda och verksamhet inom såväl privat som offentlig sektor i mer än 90 länder.

Det sammanslagna bolagets huvudkontor ska placeras i Esbo, Finland, men lednings- och verksamhetsfunktioner kommer att fördelas till kontoren i Stockholm, Oslo och Esbo.

Siktet är inställt på att lista aktien på både Stockholms- och Helsingforsbörsen och att ansöka om listning även på Oslobörsen.

Läs mer: Här blir kompisen en headhunter åt efterfrågade ingenjörer

Fusionen, där Evrys befintliga ägare får 0,12 Tieto-aktier och 5:28 norska kronor per Evry-aktie, ska godkännas av båda företagens ägare och berörda konkurrensmyndigheter.

"Samgåendet väntas slutföras under det fjärde kvartalet 2019, eller som senast under första kvartalet 2020", skriver Tieto.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap