Svenskar gillar att lära sig ny teknik på jobbet

2018-05-24 08:49  
Tummen upp för digital teknik på jobbet, tycker de flesta svenskar enligt en ny undersökning. Foto: Aleksey Boldin / Alamy

Att det är många som stressas av digital teknik på jobbet stämmer inte. En undersökning från Manpower visar att det bara gäller 15 procent av svenskarna. Fyra av fem tycker tvärtom att det är spännande med nya kunskaper.

Två av tre tycker att det är lätt att förstå hur ny digital teknik fungerar och fler än hälften svarar att de är en person som kollegor vänder sig till om råd i digitala frågor. Det visar bemannings- och rekryteringsföretaget Manpowers återkommande undersökning Manpower work life.

13 procent tycker att det är krävande att lära sig ny digital teknik på jobbet medan 61 procent svarar att det utvecklar deras förmågor. Hälften av de svarande uppger att de även har nytta av det privat.

Lars Forseth, vd på Manpowergroup Sverige, konstaterar i ett pressmeddelande att det är ”glädjande att så många svenskar har gott självförtroende kring sin förmåga att förstå och hänga med i teknikutvecklingen”.

– Digitala och tekniska färdigheter är viktiga kompetenser för att vara attraktiv på arbetsmarknaden, säger han.

1 707 personer deltog i undersökningen som genomfördes av Inizio på uppdrag av Manpowergroup under februari-mars 2018.

Karin Myrén

Mer om: Utbildning Stress

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap