Strategierna för att utveckla mental styrka på jobbet

2021-10-18 06:58  
Foto: Unsplash

Stress och osäkerhet i pandemins spår har påverkat många anställda. Hur kan man som medarbetare bygga upp sin mentala styrka och rusta sig för utmaningar? Här är några tips.

Mental styrka eller motståndskraft kan kortfattat definieras som förmågan att hantera svårigheter och prestera bra oavsett omständigheter. Den här förmågan går att träna upp. Karriärcoachen Caroline Castrillon listar i tidningen Forbes fem sätt att utveckla mental styrka på jobbet:

Tro på dig själv

Mental styrka och motståndskraft hänger ihop med förmågan att tro att vi klarar av saker. Mentalt starka personer förstår att tankesätt och inställning påverkar möjligheten att övervinna svårigheter. Självförtroende kan även vara en avgörande faktor för framgång på jobbet. 

Bra vanor

Mental styrka innebär att kunna hantera sina känslor, tankar och beteenden på ett sätt som leder till framgång. Framgångsrika personer sitter exempelvis inte och väntar på att motivation plötsligt ska infinna sig. Istället utvecklar de vanor som gör att de kan fokusera på det som är viktigt, oavsett om distraktioner och hinder dyker upp. 

Tydliga mål 

Att utveckla mental styrka på jobbet innebär att vara fokuserad, målinriktad och konsekvent. Här kan man jämföra med framgångsrika idrottare som ofta har strikta rutiner som gör att de skiljer sig från konkurrenter. Samma sak gäller för framgångsrika ledare. De har tydliga mål som de arbetar mot varje dag. De låter inte negativ feedback och stress skymma en vision.

Se styrkor

Fokus föder energi. De innebär att områden du väljer att lägga din uppmärksamhet på kommer att utvecklas. Fokuserar du på dina styrkor kommer de att växa – med ökad självsäkerhet som följd. Väljer du istället att fokusera på dina svagheter kommer de att förstärkas.  

Lär av motgångar

Motstånd leder ofta till utveckling. Mentalt starka personer ser misslyckanden eller misstag som en möjlighet att lära sig. En motgång hjälper dig även att utveckla styrka för kommande utmaningar. Undvik att fokusera på saker du inte kan kontrollera. Koncentrera dig istället på det du kan styra. Ett sådant tankesätt gör skillnad på sikt. 

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap