Våga ta steget till eget

2015-10-12 09:29  
”Nu kör jag!” Foto: Colourbox

Allt fler ingenjörer går från anställning till att bli egna företagare. Innan du tar steget finns det en del praktiskt att tänka igenom.

Kanske har du fått en idé som du inte kan utveckla i företaget där du är anställd. Kanske känns det lockande att vara ”sin egen” och rå om sin egen arbetstid. Hur som helst finns det en del praktiska frågeställningar du behöver tänka över, menar Sveriges ingenjörers experter på att driva eget företag.

Grundläggande för dig som är anställd är att kontrollera ditt anställningsavtal. Finns det något som begränsar din möjlighet att starta företag?

- Kolla med din arbetsgivare om du kan ta tjänstledigt för att starta eget företag. Du har rätt att ta sex månaders tjänstledighet för att driva eget företag, men verksamheten får inte konkurrera med arbetsgivarens eller innebära ”väsentlig olägenhet” för denne, sammanfattar Sveriges Ingenjörers experter i guiden för dig som vill starta eget.

 

Läs fler tips för blivande egenföretagare här!

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Ingenjörsbarometern

Ingenjörsbarometern logo

Ingenjörsbarometern rankar de attraktivaste arbetsgivarna. Undersökningen bygger på svar från nästan 14 000 ingenjörer.

Om Ingenjörsbarometern

Här är topp 10 2016:

  1. Google
  2. Tesla Motors
  3. Volvo Cars
  4. IKEA
  5. ABB
  6. Scania
  7. Apple
  8. Ericsson
  9. Saab
  10. Sweco

Aktuellt inom

Ledarskap