Karriär

Så undviker du att få en psykopat på jobbet

Psykopater kan inte känna äkta medkänsla eller förstå andras känslor. Där för är det bra att ställa mjuka frågor om saker de inte känner till, så att de hamnar på djupt vatten i anställningsintervjun, menar experten. Foto: Alamy
Christina Davisson

Jobbar du på ett företag med minst 50 anställda är risken stor att det finns en psykopat bland er. Det hävdar författaren och mentala tränaren Christina Davisson. ”Genomför aldrig anställningsintervjuer ensam”, säger hon som tips.

Publicerad

När ett företag får in en person med psykopatiska drag i verksamheten är det som att bli angripen av en parasit. Därför gäller det att göra allt för att det inte ska ske, anser Christina Davidsson.

Att hävda att chefen är psykopat låter som något man bara slänger ur sig. Men Christina Davisson, som skrivit en bok i ämnet, säger att hon genom åren har hjälpt många företag som råkat ut för dem. Psykopater brukar dras till tjänster som ger dem makt, exempelvis projektledarroller eller teamledare. De strävar efter att bli högsta chefen och det är på den positionen man hittar de flesta, enligt Christina Davisson. Mest män, de är fem gånger fler än kvinnorna, säger hon.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här