Karriär

Så hanterar du en chef med kontrollbehov

Det finns inget värre än att tilldelas ett uppdrag som man är fullt kapabel till att utföra – och sedan ha en chef som ständigt petar i ens arbete. Foto: All Over Press

De säger ”gör som du vill”, men ändrar allt du har gjort. Chefer som inte kan släppa taget och vill detaljstyra är en plåga. Så här gör du för att hantera deras kontrollbehov.

Publicerad

Det finns inget värre än att tilldelas ett uppdrag som man är fullt kapabel till att utföra – och sedan ha en chef som ständigt petar i ens arbete. När den frihet och det ansvar man hade för att utveckla eller hitta en lösning förvandlas till ett fängelseprojekt – där chefen dikterar allt.

Ingen gillar en chef som detaljstyr. De skapar dels onödig irritation, och efter ett tag dödas all form av kreativitet. Sitter du fast i en sådan situation? Lugn, det finns sätt att arbeta sig ur det – eller i varje fall att metoder för att hantera en detaljstyrande chef. Det menar karriärcoachen Angela Copeland. I en intervju med Fast Company ger hon några tips för hur man ska göra.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här