Karriär

Så blir du en resurs på alla möten

Foto: Sebastian Gauert / Alamy

Få vågar erkänna när de inte förstår. Brukar du sitta och låtsas att du hänger med i mötets alla detaljer? Genom att göra tvärt om kan du bli den viktigaste personen i rummet.

Publicerad

Att inte förstå innebörden av vad som avhandlas på ett möte kan få ödesdigra konsekvenser för karriären – det vet alla som har följt svensk politik under sommaren. Detta till trots vågar få erkänna sitt oförstånd och be mötesdeltagare om en tydligare förklaring. Istället hummar vi med och nickar igenkännande när områdesexperten presenterar sina till synes abstrakta fakta.

Tom Crowley på Fast Company vänder sig mot beteendet och uppmanar alla att göra tvärt om – för då kan man istället bli en resurs vid varje möte. I hans tycke innehåller de mest konstruktiva sammankomsterna vanligtvis en person som inte förstår allting, men som vågar ”äga” sin okunskap inom ett specifikt område. Beteendet ökar chanserna för att mötet rör sig i en konstruktiv riktning. Crowley ger tre skäl till varför du kan tjäna på att vara ärlig.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här