Så berättar du för chefen att du är utbränd

2017-10-20 09:35  
Foto: Agnieszka Wozniak / Caiaimage /IBL Bildbyrå

När tecknen på utbrändhet dyker upp så måste du agera. Men ett stort hinder kan vara rädslan för att ta upp problemet med arbetsgivaren. Här är några strategier inför samtalet med chefen.

Enligt Försäkringskassans statistik var 36 552 svenskar under början av 2017 sjukskrivna på grund av svår stress och anpassningsstörningar. Utvecklingen har eskalerat, och ett skäl kan vara att många drabbade återvänder för snabbt till den arbetssituation som gjorde dem sjuka.

Känner du sig ofokuserad på jobbet – att du börjar tappa kontrollen och fotfästet? Då kan det vara dags att lämna miljön, innan skadan blir större. Men ett stort hinder kan vara rädslan för att ta upp situationen med arbetsgivaren. Hur berättar man för chefen att man behöver komma bort från jobbet en längre tid? The Muse har listat några användbara strategier.

Läs mer: Forskarna oense om ”bästisar på jobbet”

Hitta en förtrogen

Sätt ord på dina tankar. Innan du tar samtalet med chefen så är det bra att prata med en vän eller familjemedlem om dina känslor. Svälj stoltheten. Det är ett väsentligt steg för att du ska kunna få den hjälp du behöver. När dina vänner och familj förstår din situation så kommer de vilja ge dig det stöd du behöver.

Förvänta dig ett visst obehag

När du går in till chefen för att berätta om ditt problem så är det orealistiskt att förvänta sig en avspänd och naturlig stämning. Situationen och ämnet är obekant, kanske för er båda – men medicinen måste sväljas.

Du kan slå an tonen genom att förklara att samtalet är nödvändigt och oundvikligt. Förklara att du inte har kommit för att be om en minskad arbetsbörda. Du är bortom detta.

Läs mer: Fem sätt att hantera irriterande kollegor

Börja inte lösa problem

Bossen är kanske vad vid att se dig som en solid problemlösare, men den här gången är det inte läge att visa upp talangen. Det ligger inte på dig att fixa den situation som har uppstått, eller fördela din arbetsbörda. Detta är arbetsgivarens uppgift. Stå emot instinkten att erbjuda en lösning för att framstå som duktig inför chefen.

Det är inte ens självklart att du behöver förklara varför du har gått in i väggen. Det viktigaste är att du kan påbörja din återhämtningsprocess, och den kan inte inledas innan du har tillåtit dig själv att framstå som sårbar.

Sätt dig själv i första rummet

Som en högpresterande person kommer du förmodligen ha svårt att åsidosätta dina ordinarie uppgifter för att istället prioritera den egna hälsan och ditt välmående. Men det måste du göra för att ta dig framåt. Utbrändhet kan bidra till väldigt blandade känslor. Man kan uppleva skuld kring att man själv på något sätt borde kunnat agera för att undvika problemen.

Ett annat dilemma är känslan av att alla tidigare jobbinsatser kastas i sjön. Till detta kommer oron över att bli dömd av andra. Allt detta är naturligt. Men omgivningen kommer förmodligen lägga väldigt lite tid på att vältra sig i skälen bakom din frånvaro. Ditt fokus ska vara att ta hand om dig själv så att du kan återvända till arbetet, när du är redo.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap