Prevas växer genom köp av Evotech

2020-10-26 16:27  
Johan Strid, vd för Prevas. Foto: Jonas Bilberg

Prevas köper konsultbolagsgruppen Evotech för att stärka sin position inom produkt- och produktionsutveckling.

Teknikkonsultföretaget Prevas har ingått ett avtal för att förvärva samtliga aktier i Evotech och resterande minoritetsaktier i Evotechs dotterbolag Tritech Technology och Deva Mecaneyes. Sammanlagt värderas aktierna till cirka 270 miljoner kronor.

Prevas uppger att affären ska ge en stärkt position inom produkt- och produktionsutveckling.

− Personligen tycker jag detta är riktigt roligt. Tillsammans blir vi 800 medarbetare som brinner för att göra gott med teknikens möjligheter. Vi ligger väldigt nära varandra i syn på ledarskap samt företagskultur och våra kunder får tillgång till en starkare samarbetspartner, säger Johan Strid, vd för Prevas AB i ett pressmeddelande.

Läs mer: 7 svåra arbetsintervjufrågor (och hur du besvarar dem)

Sammanslagningen bedöms ge en betydelsefull förstärkning på flera orter i Sverige. Deva Mecaneyes har cirka 100 medarbetare i Västerås. Tritech Technology med 140 anställda har verksamhet i Stockholm, Göteborg, Linköping och Helsingfors.

I Evotech ingår också Filoprocess Holding med 20 medarbetare i Stockholm.

Charlotte Delaryd

Mer om: Teknikkonsulter

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap