Surfa dig fram till superjobbet

2016-02-05 05:00  
Trygg anställning är viktigast för teknikintresserade som söker nytt jobb. Foto: Alamy

Rätt använda kan sociala medier vara fantastiska hjälpmedel för jobbsökaren. Experten tipsar om hur du surfar dig till drömjobbet.

Ibland kan det kännas lite överväldigande med all information som flödar via Facebook, Linkedin och Twitter. Men ge inte upp! Här finns mängder av information och möjlighet till nätverkande för dig som söker nytt jobb.

Men ibland kan det bästa vara att börja med att ”städa upp” vad som finns att läsa om dig själv på internet, tipsar Malin Lindström, Sveriges Ingenjörers expert på jobbsökande och sociala medier.

– Om du inte gillar det som visas om dig själv på nätet så kan du ta bort ofördelaktiga bilder och publiceringar och även be dina vänner att göra likadant på deras sidor, skriver Malin Lindström i guiden för dig som vill söka jobb med sociala medier.

Här kan du läsa mer om de olika nätverken och hur du kan söka jobb via sociala medier.

 

  

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap