Här skapar ABB ny talangpool

2012-06-21 07:04  

ABB raggar civilingenjörer på ett annorlunda sätt. Genom att bjuda in kvinnliga studenter på studiebesök hoppas man skapa långsiktiga relationer. - En sjukt bra möjlighet att knyta kontakter, tycker studenten Marielle Hagström.

Programmet har startats för att ABB vill öka andelen kvinnor i personalgruppen.

- Vi började fundera på hur vi kunde bli bättre på att locka till oss kvinnliga ingenjörer. Det här är en oerhört viktig målgrupp för oss i framtiden. Arbetsklimat, kreativitet och samarbete blir bättre om vi har en blandad grupp, säger Åsa Jackson, personaldirektör på ABB Sverige.

Samtidigt som ABB ville öka studenternas kunskap om företaget, önskade man också få veta hur studenterna upplevde kraftjätten.

- Vi ville veta om man kan tänka sig att jobba här när man är en ung nyutexad kvinna eller om det känns som ett manligt företag, och hur vi kan bli bättre på att vara attraktiva mot den här gruppen redan när de är i skolan, säger Åsa Jackson.

Programmet gavs i år för första gången och var mycket populärt. 118 personer sökte de 15 platserna. ABB har redan bestämt sig för att ge programmet igen.

- Jag tycker att det har varit jätteroligt. Man får inte så många sådana chanser på universitetet och komma ut på företag och se hur det går till på riktigt, säger Marielle Hagström som läser elektroteknik i Uppsala.

Hon kommer ursprungligen från Ludvika och kände därför till ABB redan från början. Men bilden av företaget har breddats efter de sex studiebesöken.

- Innan har jag mest känt till det de håller på med på elkraftsidan, men de gör robotar och automation och små tryckknappar man kan ha i väggen hemma också. De håller på med hela spannet från generering till konsumtion och det har jag inte tänkt på tidigare, säger hon.

I förlängningen hoppas ABB att programmet kan fungera som en rekryteringskanal i den hårda kampen om civilingenjörerna.

- Vi vill att det ska bli morgondagens talangpool, säger Åsa Jackson.

Marielle Hagström kan absolut tänka sig ett jobb på ABB i framtiden, kanske via deras traineeprogram.

ABB:s program

  • Programmet kallas Sustainable Talent och riktar sig till kvinnor som läser till civilingenjör i årskurs tre till fem.
     
  • Det omfattar sex studiebesök och seminarier där deltagarna får träffa nyckelpersoner från olika delar av ABB.
     
  • Träffarna handlar bland annat om ledarskap, försäljning, forskning och hållbarhet.

Linda Nohrstedt

Mer om: Trainee Nytt jobb

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap