De startar Sveriges första traineeprogram för it-utvecklare

2015-01-20 13:35  
Lars Andersson, vd Lundalogik.

Det snabbväxande it-företaget Lundalogik utlyser två trainee-tjänster till vad man själva kallar ”Sveriges första riktiga traineeprogram för utvecklare”.

- Två noga utvalda personer kommer att rekryteras i den första omgången. Det har tagits fram för att nyutexaminerade snabbt ska komma upp till den nivå som Lundalogik kräver. Målsättningen är renare och snyggare kod, samt tryggare utvecklare som vågar mera, säger företagets vd Lars Andersson.

Lundalogik har sedan tidigare olika trainee-program för dem som arbetar med projektledning och försäljning, men detta är enligt Lars Andersson det första skräddarsydda programmet för utvecklare.

- Vi rekryterar i stort sett all vår personal direkt från universitetet. Trainee-programmen är ett fenomenalt sätt att introducera nyanställda för företaget och de förväntningar som finns på dem. För deltagarna innebär det att de får ett självförtroende som gör att de vågar testa gränserna för sin egen förmåga, säger Lars Andersson.

Under tolv månader får deltagarna utbildning i sådan som de kommer att behöva i sin tjänst på Lundalogik - och i arbetslivet i allmänhet, skriver Lundalogik i ett pressmeddelande.

Mottot för trainee-utbildningen är "lär dig allt du borde ha lärt dig i skolan".

Rent konkret kommer deltagarna att förbättra sina kunskaper inom testdriven utveckling, hållbar kod och continous integration. De ska också lära sig om planering, kundrelationer, designprinciper och annat som man inte lär sig i skolan.

Programmet startar i juni 2015 och ansökningar tas emot till och med den 22 mars. De som antas får en tillsvidareanställning på Lundalogik och man får hjälp med boendet i Lund under trainee-utbildningen.

Förra våren gick Lundlogik ut med en stor rekryteringskampanj riktad mot studenter på universitetet. Anställningsbehovet var då 20 personer, varav åtta inom utveckling och programmering, fyra som projektledare och åtta som säljare. Till dessa tjänster fick man 885 ansökningar.

I dag har företaget 150 anställda med kontor i Lund, Stockholm, Göteborg, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. 

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

Traineeprogrammet

 • Testdriven utveckling, från enhetstest till featuretest.
 • Continous integration och byggsystem.
 • Agile, Scrum och Kanban.
 • Distribuerad versionshantering.
 • Designprinciper för en föränderlig värld.
 • Programmeringsspråk - rätt lösning för rätt problem.
 • Grundläggande användbarhet och design för utvecklare.
 • Teamwork och parprogrammering.
 • Den bistra verkligheten - produktägare, kunder och slutanvändare.
 • Get things done, ordning och reda för personligt bruk.
 • Praktiska laborationer och hackathons.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Trainee Trainee

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap