Ny utbildning ska hjälpa chefer avkoda framtidens teknik

2017-09-20 13:47  
Claudia Olsson och Klara Adolphson. Foto: Emma Duong

Nu startar Handelshögskolan Executive Education ett nytt utbildningsprogram för chefer. Programmet ska ge dem verktyg att hantera den digitala transformationen.

Bakom initiativet – som döpts till Decoding X – står digitaliserings- och innovationsexperterna Claudia Olsson och Klara Adolphson.

– Globalisering, exponentiell teknikutveckling, digitalisering och ökat fokus på hållbarhet är bara några av de drivkrafter som akut utmanar dagens ledare. För att vända detta till möjligheter krävs förmågan att fatta snabba beslut och skapa nytt, samtidigt som man vågar satsa långsiktigt. Deltagarna förses med verktyg för att inte bara följa med i samhällsförändringen, utan för att kunna leda den, säger Klara Adolphson, medgrundare av Decoding X, i ett pressmeddelande.

Handelshögskolans professor Robin Teigland har varit med och utvecklat programmet och kommer att ingå i utbildningens fakultet. Under våren förädlades konceptet i workshops där representanter från storbolag, startups och det offentliga närvarade.

Det ledde fram till en utbildning som klaras av på tolv dagar, med fem programpunkter: omsätta teknik till strategi, designa framtiden, strategiska partnerskap i ett nätverkssamhälle, framtidens organisationer och digital omkullkastning.

– Näringslivet är i stort behov av den här typen av utbildning, som fokuserar på konkreta metoder för att förstå och agera i den digitala transformationen. Decoding X kommer att vara Nordens främsta plattform där morgondagens ledare möts och stärker såväl sitt ledarskap som sin innovationskapacitet. Detta sker med stöd från ett internationellt nätverk av föreläsare knutna till Handelshögskolan och Decoding X, säger Anders Richtnér, vd på Handelshögskolan Executive Education.

Utbildningsprogrammet Decoding X kommer att starta sin första kursomgång i mars 2018. Ansökan för deltagare öppnar i september 2017.

Peter Ottsjö

Mer om: Chef

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap