Morgonmisstagen som kan minska din produktivitet

2021-03-29 09:55  
Foto: Unsplash

Den första timmen på dagen kan sätta tonen för resten av dagen. Se därför till att undvika några klassiska morgonmisstag.

Flera studier har visat att morgonen är den optimala tiden för kreativitet och nya idéer, men för många kan det vara motigt att kliva upp tidigt, särskilt om teveserier kanske lockade mer än sänggående kvällen innan.

Enligt en artikel i nättidningen Entrepreneur kan även vissa morgonrutiner störa produktiviteten under resten av dagen. Här är några misstag att undvika:

Omedelbar uppstigning

Studsa inte upp så fort väckarklockan ringer. Ligg kvar några minuter i sängen och sträck ut dig. Genom detta höjs både humör och självsäkerhet, dessutom ökar blodflödet i kroppen. Efter lite kort stretching kan du kliva upp för att fixa kaffe och göra övriga morgonbestyr.

Kolla mobilen

Det kan vara frestande att kasta sig över e-post, textmeddelande eller sociala medier direkt efter att du öppnat ögonen, men försök att undvika detta. Kropp och huvud är inte redo för den här typen av stimulans. Du är bättre rustad att hantera eventuella kriser eller spännande nyheter om du är riktigt vaken och har avslutat morgonrutinerna. 

Sova för länge

Vårt sömnbehov varierar men riktigt morgonpigga personer kan uppleva en högre produktivitet under en större del av dagen. Att kliva upp någorlunda tidigt och undvika frestande snoozande har därför sina fördelar.

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap