Mobbningsutredaren: Prata kan sluta i katastrof

2014-09-11 10:01  
”Livet på en arbetsplats går upp och ner. Mycket får man tåla, men det finns gränser och de gränserna är väldigt viktiga”, säger advokaten Harald Pedersen, Norges främste mobbningsutredare. Han sysslar lika mycket med arbetsrätt som med arbetsmiljö. Foto: Jörgen Appelgren

– Det är lätt att falla för frestelsen att avfärda mobbning som en fråga om missförstånd. Bara man snackar så blir det bra. Det säger Harald Pedersen, Norges främste mobbningsutredare.

Juristen Harald Pedersen, var bokslukare som barn. Litteraturen fick honom att välja människorna framför pengarna. I sitt arbete som advokat förenar han arbetsrätten och arbetsmiljön.

I Sverige och över hela Europa spreds nyheten om att Norges statsminister Kjell Magne Bondevik sjukskrivits efter en ”depressiv reaktion” på jobbet. Prime Minister too depressed to run country, var rubriken i brittiska Independent den 2 september 1998. Många spådde statsministerns avgång. Men i stället vann han sympatier genom att tala öppet om sin psykiska ohälsa.

Arbetsrättsadvokaten Harald Pedersen tror att denna öppenhet från politikernas sida kan ha gjort att Norge har kommit längre än Sverige i frågor som rör de lite mer osynliga delarna av arbetsmiljön, skadorna på själen. Redan på 80-talet kom forskare vid Bergens universitet fram till att mobbning inte är en isolerad företeelse på skolgården utan ett lika utbrett bekymmer bland vuxna i arbetslivet. Forskningsresultaten ledde till tidningsrubriker. Advokaterna blev nyfikna. Norge fick sina första rättsfall, och arbetsmiljölagen skrevs om.

– Rättsfallen från 90-talet visar att under vissa omständigheter kan mobbning på arbets­platsen medföra ett objektivt ersättningsansvar för arbetsgivaren. I arbets­miljö­lagen fanns en generell regel om ohållbar psykisk belastning som omfattade mobbning, men i mitten av 90-talet valde man i Norge att precisera lagen så att mobbning och trakasserier blev förbjudet, berättar Harald Pedersen.

 

Läs hela artikeln på Lag & Avtal.

 

Text: Elinor Torp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap