Lyckade försök med kortare arbetsdagar − men få följer efter

2020-01-19 09:00  

Företag som inför sex timmars arbetsdag väcker ofta uppmärksamhet. Men konceptet har inte få ett stort genomslag i Sverige. ”Frågan är definitivt död i Sverige.”

Förra sommaren införde Microsoft i Japan fyradagarsvecka på försök. Även i Sverige har experiment med kortare arbetstid testats inom olika verksamheter med varierande resultat.

När Finlands nyvalda socialdemokratiska statsminister Sanna Marin i höstas formulerade en vision om förkortade arbetsveckor, eller kortare arbetsdagar, blev det stora rubriker i internationella tidningar. Uttalandet gjordes dock före Marin blev statsminister, och landets regering har deklarerat att man inte kommer att driva frågan aktivt.

Inte heller inom det politiska landskapet i Sverige är frågan aktuell för närvarande, och Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg ser inga tendenser mot ett skifte.

Teknikföretagen: Frågan är död i Sverige

Tvärtom behövs nu alla händer för att hålla produktiviteten uppe, inte minst för att kunna finansiera välfärdssektorn, menar han.

– Frågan är definitivt död i Sverige om man ser på en generell nivå. Det kan givetvis finnas enskilda företag som ser en nisch att erbjuda kortare arbetsdag, men det är inget vi ser generellt och inget vi rekommenderar heller, säger Klas Wåhlberg.

Däremot lyfter han fram att nya flexiblare arbetssätt börjar växa fram inom teknikbranschen, exempelvis tidsstyrda projekt där anställda själva kan disponera sin tid.

– Det här är inte obekant inom techbolag i uppstartsskeden och ofta kopplat till lite mindre verksamheter. Men det kan ju slå åt andra hållet också, att det blir en helt oreglerad arbetstid, säger Klas Wåhlberg..

Men det finns företag som valt att gå mot strömmen.

Appföretaget: Balanser vinst mot att folk mår bra

Under 2014 införde apputvecklaren Filimundus sex timmars arbetsdag för att erbjuda anställda mer tid för livet utanför jobbet.

Företagets vd och småbarnspappan Linus Feldt hade då varit i spelbranschen i 20 år, och sett hårt arbete under sena kvällar inför releaser.

– Det har varit viktigt för mig att inte skapa en arbetsplats där man bränner ut sig. Därför har jag velat balansera företagets jakt på vinst med att folk ska må bra, säger Linus Feldt.

Efter att ha läst böcker om mer effektiva arbetsdagar införde han en ny schemalagd arbetstid på företaget. Med bibehållen lön arbetade de tio medarbetarna tre intensiva timmar före lunch och sedan ytterligare tre timmar på eftermiddagen.

Tid för möten minskades, och en överenskommelse gjordes att skippa småprat, sociala medier och andra privata bestyr.

Experimentet gav snabbt resultat. Den största förändringen var att medarbetarna var pigga och glada när de lämnade arbetsplatsen.

– De kom också tillbaka med hög energi morgonen därpå och kunde jobba fokuserat. Det blev också en helt annan stämning när de började äta lunch tillsammans, som nu blev den enda sociala stunden.

Färre misstag, frustration hos yngre

Företagets förmåga att leverera mot tuffa deadlines påverkades inte av de krympta arbetspassen, och bland programmerarna blev misstagen färre.

− Tröttheten tidigare gjorde att de oftare gjorde fel och de gjorde även saker mer omständligt. Nu höll de fokus och upplevde att arbetet blev bättre. Sex timmars arbetsdag innebar ingen produktionsskillnad för dem.

Men förändringen passade inte alla. Medan de äldre medarbetarna uppskattade mer tid med sina familjer, fanns ett sug bland de yngre att jobba mer och utvecklas inom spelbranschen.

− Där kunde jag känna deras frustration eftersom de hade så mycket energi och ville ge allt. De har inga problem att jobba i 10-12 timmar men fick inte det, säger Linus Feldt.

Toyota i Göteborg hat haft sextimmarsdagar för mekanikerna sedan 2002. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Toyota Göteborg föregångare med 6-timmarsdagar

På Toyota Center i Göteborg var det andra problem än ett krångligt livspussel som låg bakom att vd Martin Banck under 2002 började leka med tanken att införa kortare arbetsdagar.

Verkstaden hade långa väntetider och ledningen ville inte pressa fordonsteknikerna till ännu mer övertid.

− Vi hade inte plats för fler mekaniker och ville hitta ett sätt att använda lokalerna och maskinerna mer effektivt, och samtidigt se till att våra anställda orkar jobba när de är här, säger Martin Banck.

Lösningen blev att dela upp arbetsdagen i två sextimmars-skift. Det medförde att öppettiderna kunde förlängas och service även erbjudas på helger. De anställda som berördes arbetade sex timmar per dag med bibehållen lön. Däremot har viss ob-ersättning förhandlats bort, som dagtid på helger.

Efter ett år hade produktiviteten ökat med 25 procent. Lönsamheten ökade med 20 procent. Det som startade som ett experiment har pågått i snart 18 år och personalstyrkan är nu fördubblad.

− Det är en vinst för kunderna, för personalen och för företaget. Vi ser att vi producerar mer på sex timmar än vad andra i branschen gör på åtta timmar. Vi är ett vinstdrivande företag, och vi hade inte fortsatt med det här om vi inte sett att det är lönsamt.

Få efterföljare: Företag vågar inte lämna komfortzonen

Toyotaverkstadens arbetsmodell, som berör drygt en tredjedel av företagets 112 anställda, har väckt stor uppmärksamhet men fått få efterföljare. Det förvånar Martin Banck.

− Många som besöker oss säger att det här låter ju bra, men någonstans fastnar det. Jag tror kanske att man inte vill kliva ur komfortzonen, man vågar inte förändra och är kanske också rädd för avundsjuka om alla inte har samma arbetstid på företaget, säger han.

På Filimundus avvecklades konceptet efter tre år när företaget ville rikta in sig mot den internationella spelmarknaden och personalen skingrades.

Men Linus Feldt tror fortfarande på idén.

− Det finns väldigt konventionella tankar att vi ska jobba åtta timmar och vi är ganska satta i det systemet. Det är ett klassiskt managementproblem att tro att om man tar bort två timmar så förlorar man två timmars produktivitet. Men det är inte så vi människor funkar. Vi lägger in pauser och slackar för att orka med.

Fakta: Arbetstid

I Sverige ligger den lagstiftade arbetstiden på 40 timmar i veckan. Den regleras av arbetstidslagen men kan efter förhandlingar vara kortare. Nära en femtedel av tjänstemännen har en arbetsvecka som är kortare än 40 timmar. 94 procent av arbetarna jobbar 40 timmar.

Antalet arbetade timmar per sysselsatt och år har minskat inom nästan alla OECD-länder sedan 1970-talet. Mest jobbar anställda i Mexiko och Costa Rica. Tyskland och Danmark har minst antal arbetade timmar.

Sverige har lägre antal faktiskt arbetade timmar, det vill säga när exempelvis semester och sjukfrånvaro räknats bort, jämfört med OECD-snittet (2017). Den internationella statistiken ska dock tolkas försiktigt på grund av att källor och beräkningar kan skilja sig åt.

Mängden övertid har varierat genom åren, men har under senare tid stabiliserat sig runt tre procent av de totalt antal arbetade timmarna i Sverige.

 

Fakta: Ekonomifakta/Svenskt Näringsliv

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap