Chefen sänker en av fem anställda

2013-10-25 06:45  
Charlotte Ulvros Foto: Stepstone

Kommer du inte överens med din chef? I så fall är du inte ensam. En av fem påverkas negativt i sitt arbete på grund av en frostig chefsrelation

I en webbundersökning har jobbsajten Stepstone frågat 5 600 europeiska respondenter, varav 466 från Sverige. I Sverige är det 20 procent av de anställda som anser att relationen med chefen påverkar arbetet negativt.

-De flesta har väl haft en konflikt med chefen men här handlar det om relationer som varit dåliga under en längre tid. Och det handlar om personer som svarar att de skulle vilja byta chef, säger Charlotte Ulvros, marknadschef på Stepstone.

Vad kan konflikterna handla om?

-Det kan handla om att medarbetaren inte delar företagets, och chefens värderingar. Eller att man inte kommer vidare i karriären och upplever att chefen inte ser en. Att man upplever en förtroendebrist, från båda hållen.

Totalt har medarbetare från åtta länder deltagit. Och det finns skillnader mellan länderna. I Schweiz, Frankrike och Holland är medarbetare mest nöjda med relationen till sin chef, medan missnöjet är högst i Tyskland och Österrike. I Tyskland är 35 procent missnöjda med chefsrelationen, och hela 25 procent påverkas negativt i det dagliga arbetet av den dåliga relationen med chefen.

- En förklaring till att Sverige har bättre siffror än Tyskland kan vara att vi har större möjligheter till att föra en dialog mellan chefen och medarbetaren. I Tyskland är det mer hierarkiskt, säger Charlotte Ulvros.

Vad ska man som medarbetare göra om arbetet påverkas negativt av chefsrelationen?

- Jag kan bara utgå från mig själv. Har jag medarbetare som inte trivs tycker jag att det är viktigt att få höra det. Problem ska tidigt lyftas upp för att se om det finns lösningar. Om inte det går kan det vara bra att titta sig om efter ett nytt jobb.

Kan ni se några trender i tid vad gäller hur många som påverkas negativt av chefen?

- Egentligen inte. Sedan kan man ju säga att arbetsmarknaden blir allt tuffare med effektiviserande arbetsplatser. Det leder lätt till slitningar. Som medarbetare får man då fråga sig om det är dags att lämna skutan, eller om man gillar arbetsplatsen tillräckligt för att kunna vänta en tid till och se om det blir bättre.

Undersökningen utfördes i åtta länder: Sverige, Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Österrike, Frankrike och Schweiz, under september 2013. Inga branschindelningar har gjorts.

Stefan Nordberg

Mer om: Ledarskap*

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap