Finns lönediskriminering?

Hej, Jag har en fråga om det finns något som heter lönediskriminering. Min kollega som har samma arbetsuppgifter, och även liknande utbildning som jag, fick 7 500 kronor i månaden i lönehöjning, medan jag fick 300 kronor. Detta trots att han redan vid anställningen fick högre ingångslön än vad jag hade som redan hade jobbat fem år på firman. Eller är det bara ren lönemobbning av chefen?

Hälsningar Lars

 

SVAR: Hej Lars, <br/>

Ja, det finns något som heter lönediskriminering men jag undrar om det är frågan om det här. Om diskriminering av olika slag kan du läsa mer på DO:s hemsida.

I de flesta kollektivavtal så ska lönen sättas individuellt och differentierat vilket i klarspråk betyder att du ska kunna få en hög löneökning utifrån vad du har presterat och att det inte behöver betyda att din kollega ska ha samma löneökning. Lönen är en sammanvägning av ditt arbetsinnehåll, din prestation och ditt marknadslöneläge samt företagets/arbetsgivarens ekonomi. Sen finns det i de flesta kollektivavtal skrivningar om vad som ska göras om en medlem får låg löneökning, som i ditt fall. Jag tycker att du ska:

1.       Prata med dina förtroendevalda på arbetsplatsen och berätta om din situation.

2.       Fråga chefen varför du har fått denna löneökning.

3.       Fråga vad du ska göra för att få en bättre löneökning nästa år

4.       Om du inte får respons, byt jobb!

 

Hälsningar

Malin Lindström

Ingenjörskarriär redaktion

Mer om: Nytt jobb FAQ

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap