Hur ska jag genomföra flera förändringar samtidigt?

Svar:

Det bästa sättet är att göra en sak i taget till det fungerar på ett bra sätt eller att målet är nått. Men ibland vill man, eller behöver man ändra flera vanor samtidigt.

Sättet att göra det är att fokusera på nyckelvanorna. Det är de där vanorna som påverkar flera beteenden i ditt liv i en positiv riktning.

Ett exempel kan vara att skapa en vana att röra på sig, motionera, träna. Den leder till att du vill äta bättre. Den leder också till att du känner dig mer fokuserad och kreativ när du sätter dig med ditt karriärprojekt. Ditt humör och tålamod påverkas positivt. Den leder också till att du sover bättre.

Vilken är din nyckelvana som påverkar dig i en positiv riktning? Hittar du den så behöver du kanske bara ändra eller skaffa en vana, inte tre-fyra stycken. Träna, meditera, yoga, vara ute på skogspromenad…

Sveriges Ingenjörers expert Bengt Kallenberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap