”Viktigt bli anställd för sin kompetens”

2013-05-24 13:17  
Eva Nordin-Olson Foto: Autism- och Aspergerförbundet

Lugn och ro. Samt tydliga instruktioner. Små anpassningar räcker ofta för en person med Aspergers syndrom på en arbetsplats.

Det går långsamt, men alltfler arbetsgivare blir positivt inställda till att anställa personer med diagnoser inom autismspektrumet, berättar Eva Nordin-Olson, ordförande för Autism- och Aspergerförbundet. Samtidigt är det ovanligt att man, likt företaget SAP, uttryckligen vill anställa personer med just dessa diagnoser.

– Här blir det delikat hur man uttrycker det. I grund och botten är det såklart positivt att människor får jobb. Men samtidigt är det viktigt att bli anställd för sin kompetens, med stöd och anpassning för funktionsnedsättningen, säger hon.

Idag finns det flera organisationer, inriktade på att få personer med till exempel Aspergers syndrom i arbete. Danska Specialisterne är ett exempel och i Sverige finns Left is right. Ofta har personer med diagnoser inom autismspektrumet svårt att läsa mellan raderna och simultankapaciteten är begränsad.  Men för arbetsgivare räcker det ofta med mindre anpassningar för att de ska kunna ta emot personer med just dessa diagnoser.

– KTH, till exempel, har ett antal mentorer för personer med Asperger. Andra åtgärder kan vara hämtning till och från jobbet, att arbetstagaren får lugn och ro, tydliga instruktioner, och inte avkrävs "kaffebordskompetens", säger Eva Nordin-Olson.

Många arbetsplatser kan alltså anpassas, och Eva Nordin-Olson påpekar faran med att vissa företag aktivt börjar anställa personer för diagnosens skull.

– Det är inte nödvändigtvis bra om dessa personer hamnar på samma plats. Risken finns att andra arbetsgivare då inte är beredda att göra arbetsplatser tillgängliga för personer med autismspektrumtillstånd. Samtidigt är specialiserade företag för att anställa personer med autism utmärkta som modeller för hur stöd och anpassning kan utformas, en kunskap som behöver spridas, säger hon.

Eva Nordin-Olson pekar också på att det kan det finnas personer som inte har dessa diagnoser, men som tänker på likartade sätt och har samma kompetens. Frågan är då om de inte kan bli anställda?

Men vad finns det för styrkor, som en arbetsgivare kan vara intresserad av?

– Ofta är du noggrann, och uthållig. Och ofta har du hög kompetens inom ett eller flera specialområden. Ett väl utvecklat logiskt tänkande är vanligt och it och data är områden som du ofta jobbar inom.

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap