”Vi är nog med även nästa år”

2014-08-25 14:18  
- Det är en härlig upplevelse och dagarna bjuder på många fina vyer. Petra och Niclas Lestander tävlade i fjällmaraton i Kebnekaisemassivet. Foto: Privat

Fem blåa tår, skavsår och väldigt spända lår men också pigg och glad. Det är resultatet av helgens fjällmaraton för ingenjören Petra Lestander som nu är tillbaka på ABB i Västerås.

I fjol kom hon och maken Niclas, även han ABB-ingenjör, tvåa i Kiruna Extreme mountain marathon som avgjordes i Abisko.

I år tävlade de i en svårare klass, Extreme mixed. De kom efter två dagars tävlande på Kebnekaise-massivet i mål sammanlagt 30 minuter efter segrarna. Den totala tiden blev 17 timmar och 54 minuter och paret kom på en andra plats.

- Det var ett tufft lopp speciellt första dagen, medan andra dagen kändes bättre. Banan var betydligt tuffare i år än tidigare år med fler höjdmeter på Kebnekaise. Vi fick springa i 5 till 10 centimeter snö på toppen i ungefär en timme, berättar skånskan Petra Lestander.

- Det är en härlig upplevelse och dagarna bjuder på många fina vyeroch toppar som vi annars inte skulle bestiga, så vi är troligtvis med även nästa år.

Tiina Moilanen Demargne

Mer om: Motion Motion

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap