Välj dina konflikter på jobbet

2014-09-23 15:11  
Bråka inte om sådant som egentligen inte betyder något, är ett tips från ledarskapsexperten. Foto: Colourbox

Bråk på jobbet igen? Så undviker du att dras med i konflikter om sådant som inte betyder något - egentligen.

Hur mycket vi än anstränger oss kommer vi att råka ut för människor som ifrågasätter oss. För att undvika att diskussionerna urartar till rena konflikter: Fokusera på det som är viktigt. Det anser ledarskapsexperten Jeffrey Pfeffer i Harvard Business Rewiev. Här är hans fem råd för hur du tacklar jobbkonflikter:

1: Fokusera på vad du vill uppnå. Vad är viktigast - att försvara dig mot angrepp eller att förverkliga det du vill uppnå? Ägna inte tid åt onödiga försvarstal, ta in det som är konstruktivt och gå vidare.

2: Bråka inte om sådant som egentligen inte betyder något. Kanske behöver du gå i svaromål om varje detalj? Förlora dig inte i onödiga småkonflikter.

3: Var empatisk. Utgå inte från att den som ifrågasätter dig eller ditt arbete vill dig ont eller har en dold agenda. Lyssna på det som sägs, läs inte in något mellan raderna. Ansträng dig för att försöka förstå bevekelsegrunderna hos den som kritiserar dig. En säljare kommer inte att resonera som en ingenjör, till exempel.

4: Håll dina vänner nära - och dina ovänner ännu närmare. Det är lätt hänt att välja bort umgänge med människor som tycker helt annorlunda. Men tänk då på att deras åsikter kan vara värdefulla. Att också diskutera med oliktänkande kan ge nya infallsvinklar. Och så vet du var du har dina ovänner, vilket också kan vara bra.

5: Använd humor. Du kommer att hamna i konflikter på jobbet, det är oundvikligt. Försök se det med humor och kanske som en lektion i att hantera dem som inte är lika bra på att diskutera som du är.

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap