Snacka dig ur konflikten

2014-02-17 09:34  
Att våga tackla konflikter är jobbigt men vinnande, anser författaren Judith E Glaser. Foto: Colourbox

Fly inte från konflikten. Att våga tackla dem är en förutsättning för gott ledarskap, säger ledarskapskonsulten.

Effektivt ledarskap är som ett bra äktenskap, det bygger på att man tar itu även med de svåra sakerna, anser ledarskapsexperten och författaren Judith E Glaser.

- Det kräver enormt mycket mental och känslomässig styrka, därför försöker många av oss undvika det, skriver hon i sin blogg på Harvard Business Review.

Det är en naturlig reaktion i en konflikt att fly, ge efter eller gå till attack. Ingetdera funderar i ledarskap, anser Judith E Glaser.

Mod, förmågan att vara snabb på att möta förändring och komma igen är toppegenskaper hos en ledare. Själva förutsättningen är att inte vara konflikträdd, enligt Judith E Glaser, som ger några tips på hur man bär sig åt.

  1. Bena ut konflikten. Prata igenom parternas ståndpunkt, stäm av att du verkligen har uppfattat alla parterna rätt. Låt dem utveckla sina idéer.
  2. Ta in en neutral part. Att diskutera med någon som inte är inblandad brukar få problemet att minska i omfattning. Du blir också mer samarbetsvilligt sinnad av samtalet.
  3. Formulera om frågeställningen. Försök hitta gemensam mark. Säg något i stil med ”Låt oss lägga det här åt sidan så klänge och fundera över om det finns något annat sätt att göra det här på”.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap