Så håller du dig i farten hela dagen

2015-09-28 10:06  
Tre vägar till bättre fokus: Träna, ät nyttigheter och meditera. Foto: Alamy

Många timmar på jobbet. Men kanske inte alltid så effektiva. Entreprenören tipsar om sina bästa knep för att vara på topp hela dagen.

Tiden innan du går till jobbet avgör hur dagen kommer att gestalta sig. Det anser den framgångsrika amerikanska serieentreprenören James Reinhart. Han har fem knep för att hålla sig produktiv hela långa arbetsdagen.

- Prova min enkla metod en vecka. Jag tror att du kommer att bli nöjd. säger James Reinhart i Entrepreneur Magazine.

7 minuters träning. Sju minuter är en ganska liten bit av morgonrusningen men tillräcklig för att sjasa bort sömnigheten. I appen 7 Minute Workout finns tolv övningar som inbegriper alla större muskelgrupper.

Grön start. Det går snabbt att mixa en frukt- och grönsaksdryck än att bre mackor. Favoritblandningen är ett äpple, en banan, en apelsin, en näve spenat, en halv gurka, en skvätt kokosvatten, lite linfrö och ett par isbitar. Billigt och uppiggande.

3 målsättningar. Tänk ut tre bra saker som du vill uppnå de närmaste tolv timmarna medan du väntar på att smoothien ska bli klar. Gör en strategi som även inbegriper hemkomsten.

Markera i almanackan. Den viktigaste faktorn för att leverera i tid är att i förväg avsätta den tid du tror behövs för uppgiften och så plussa på med 33 procent. Markera ordentligt i almanackan tid för såväl planering som genomförande, så att du inte plötsligen håller på med något mindre viktigt, vilket är lätt hänt. Bryt upp i mindre bitar om det är en väldigt mastig uppgift.

15 minuters meditation. Gör omstart efter lunch. Lämna datorn och sätt dig i ett tyst rum och utvärdera hur dagen har artat sig hittills. Ligger du efter kan du då se vad det var som knuffade dig av banan.

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

 

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap