Kan företaget stoppa anställdas bantning?

2014-02-06 09:36  

Så många som fyra av tio svenskar försöker följa en diet. Populärast är 5:2-dieten. En av tio svälter frivilligt två dagar i veckan. Men hur fungerar det med jobbet?

Efter julskinksmörgås framför tv:n och extrapris på Aladdin återgår svenskarna till sina bantningskurer.

En svimfärdig busschaufför, en folkilsk receptionist, en pilot som det svartnar för ögonen på, en darrhänt tatuerare, en knäsvag hockeyspelare.

Listan kan göras lång på yrken där det är olämpligt att gå hungrig, om man inte mår bra av det. Det är lätt att inse vikten av att hålla sig i god fysisk form, men det är inget som arbetsgivare kan kräva.

– Möjligen kan man med hänvisning till den ömsesidiga lojalitetsplikten i ett anställningsförhållande säga att man ska hålla sig i så god form att man inte avsiktligt riskerar kvaliteten på arbetet, säger Helene Sjöman, biträdande förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer.

Den som jobbar med unga människor bör tänka sig för lite extra, för att inte ge signaler som kan leda till ätstörningar.

– Man får sköta sitt bantande eller fastande på ett snyggt sätt så att det inte märks, barn och ungdomar är väldigt lättpåverkade. Kanske lägga sina måltider så att man äter tillsammans på jobbet och fastar när man kommer hem och tvärtom för den som har barn hemma, men jobbar med annat, säger dietisten Sofia Antonsson.

5 frågor till 2 experter

1. Är det sannolikt att folk fortsätter med svälten?

Sofia Antonsson, dietist:

• Den som mår bra av det kan nog vara ihärdig. Den som mår pyton lär inte prova igen. En nytta för alla är att man lär sig hur mycket kalorier man stoppar i sig. Kvinnor får äta 500 kalorier fastedagarna, män 600. Mycket grönsaker är tricket, det tror jag man fortsätter med de andra dagarna.

 

2. Blir man dum i huvudet och argsint av att fasta?

Sofia Antonsson:

• Det här passar inte alla. Vissa klarar inte av att gå hungriga och blir lättretliga och trögtänkta. Det är också en vanlig föreställning att allt kommer att snurra, jag blir otrevlig och somnar vid datorn. Många är rädda för att gå hungriga. När de frågar mig som dietist om de ska våga prova, säger jag ja. Det kan vara roligt att känna hur det känns att vara hungrig. Många överviktiga är vana vid att stoppa något i munnen varje gång de känner något, de äter sina känslor.

 

3 .Varför har just 5:2 blivit så populärt?

Sofia Antonsson:

• Det är nog för att man inte behöver tänka på att vara restriktiv med sin kost veckans alla dagar. Dessutom tror jag att många är intresserade av den hälsofrämjande effekten. När man svälter sjunker IGF-1-faktorn, som spelar roll i uppkomsten av cancer och hjärt- kärlsjukdomar. Cellerna börjar reparera i stället för att föröka sig genom delning. Det visar flera studier, även om mycket är råttstudier.

 

4. Behövs verkligen alla dessa dieter?

Sofia Antonsson:

• Med tanke på att hälften av svenskarna mellan 16 och 84 år är överviktiga enligt en enkät från Folkhälsoinstitutet behövs de. Att gå ner i vikt är gynnsamt för blodtryck och blodfetter och blodsockervärden. Personen kommer förmodligen att bli piggare och mindre sjukskriven framöver, vilket är positivt också för arbetsgivaren. Som dietist är jag inte för någon bantningsmetod över huvud taget. Förändringar som gör att man kan hålla sin vikt på lång sikt är den svåra utmaningen.

 

5. Kan arbetsgivaren lägga sig i att jag svälter på jobbet?

Helene Sjöman, biträdande förbundsjurist på Sveriges Ingenjörer:

• Det är ett oprövat område. Det finns inget detaljerat skrivet, inga föreskrifter, inga domar. I de flesta kollektivavtal står att man inte får åta sig uppdrag som inverkar menligt på arbetet där man är anställd, men inget om att äta rätt och hålla sig i form. Det är en intressant tanke och jag kan tänka mig att frågan kan bli aktuellt i framtiden. Men än så länge får man nog ha som utgångspunkt att det är upp till var och en hur man äter.

Elisabeth Vene

Mer om: Hälsa Karriär

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap