"Jag lockas av helhetssynen"

2012-06-05 07:02  
Ann-Katrine Melin började sin tid som trainee med att korrekturläsa en manual. På så sätt lärde hon sig hela produkten. Foto: Per Kustvik / Saab

- När jag ser ett plan flyga är det lättare att se min del i helheten. Just det är så lockande, säger Ann-Catrine Melin om att vara trainee inom flygsimulatorprogrammet för Gripen C/D.

Ann-Catrine Melin började med att korrekturläsa en manual — ett smart sätt att lära sig produkten.

Hon har sedan hon läste industriell ekonomi i Linköping jobbat i över tio år på olika företag. Så när hon fick tipset av en kompis om Saab-HiQ-programmet på Facebook trodde hon först inte att hon passade in i ett traineesammanhang. Men kursledningen har medvetet blandat in en grupp erfarna bland de nyexaminerade, det blir en bra mix.

Tillsammans med projektledaren följer Ann-Catrine Melin upp att alla delar hamnar där det ska i de olika projekten liksom att rätt saker finns i labbet. Hon jobbar brett, håller även på med felsökning.

- Jag är intresserad av tekniskt komplexa produkter. Flygsimulatorer är en produkt där man får vara med från krav till slutlig produkt samt träffa slutkund.

Hon tycker att traineeformen är ett bra sätt att börja på ett nytt jobb.

- Man får en helhetssyn och kommer snabbt i gång.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap