Karriär

Digital tavla ger energi

Mattias Hällström

Vad får medarbetare att lyckas i ett projekt? Svaret är bekräftelse. - Om du förstår hur människor fungerar kan du forma deras beteende, säger Mattias Hällström, som har tagit fram ett digitalt verktyg.

Publicerad

Innerst inne vill vi att folk bryr sig och uppskattar det vi gör. Den projektledare som vill nå resultat gör klokt i att organisera jobbet utifrån mänskligt beteende. Det är Mattias Hällströms utgångspunkt. Han är civilingenjör i datateknik från Kungliga Tekniska Högskolan och har forskat inom informationsteknologi och arbetsorganisation. När han och två forskarkolleger startade ett företag var det för att de själva upplevde behovet av helhetssyn. De utvecklade ett internetbaserat planeringsverktyg där alla delar informationen, i stället för att projektledaren sitter på den.

- Vi människor blir mer engagerade när vi känner att vi kan påverka. Vi är sociala varelser, jättebra på samspel och på att lära oss saker tillsammans, säger Mattias Hällström, forsknings- och utvecklingschef på it-företaget Projectplace.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här