"Det är lite av en pojkdröm"

2012-06-05 07:03  
Johan Eriksson headhuntades på Monster. Foto: Per Kustvik / Saab

- Jetplan är ett häftigt arbetsområde. Det är lite av en pojkdröm, som går i uppfyllelse, säger Johan Eriksson, trainee på Jas-simulator.

Johan Eriksson hade lagt ut sitt cv på jobbsajten Monster. Där hittades han av en talangscout på HiQ och vips hade en plats på den nya traineeutbildningen som konsultföretaget och Saab Aeronautics kör tillsammans.

- Det känns som att jag hade lite flyt, säger Johan Eriksson. Han har pluggat systemutveckling på Örebro universitet och blev klar med sina studier i våras. Att bli uppraggad så här hade han aldrig kunnat föreställa sig.

Han behövde inte ens vänta på att traineeutbildningen kom i gång i maj, utan började direkt med att få en ny radar som ska in i simulatorn att fungera.

- Det här är mycket speciellt, man kommer nära flygning i simulatorn, säger Johan Eriksson, som en gång vann en utlottning i skolan och fick glidflyga.

På fritiden sysslar han med spelutveckling, för att det är skoj. Han har en enskild firma, som gör appar, håller på med en åt Johnson Metall just nu.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap