Därför har åldern ingen betydelse

2014-02-03 10:00  
Studien visar att det är större skillnader på individer än på generationer. Foto: Colourbox

Snacket om generationsskillnader i arbetslivet är mest snack. Vi är mer lika än olika, visar en dansk studie.

- Trots att vi letat har vi inte funnit att den yngre generationen ska ha några särskilda värderingar på arbetslivet i förhållande till äldre kolleger, säger Martin Bergholz till tidningen Arbetsliv.

Martin Bergholz är kommunikationsrådgivare på it-tjänstföretaget Sigma i Danmark. Tillsammans med forskare på Århus universitet har han undersökt generationsskillnader vid ett danskt servicebolag och funnit att det just inte finns några.

– Det är större skillnader på individer än på generationer, säger Martin Bergholz.

Unga vill ha ett meningsfullt arbete. Men det vill också de äldre. Alla åldrar har ungefär samma förväntningar på arbetsmetoder och ledarskap.

Studien visar att utbildning och familjeförhållanden avgör attityden till arbete i en mycket högre grad än ålder. Rådet till cheferna är att förhålla sig till enskilda medarbetare som individer snarare än att leda dem som en grupp baserad på ålder.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap