Chefen ska utreda trakasserier

2013-08-26 14:04  
Arbetsgivaren måste ha en policy och en beredskapsplan mot alla trakasserier. Foto: Colourbox

Det senaste året har tre av AD:s domar handlat om sexuella trakasserier på jobbet. – När trakasserierna blir kända har arbetsgivaren en utredningsskyldighet, säger Anna Delasol, utredare på diskrimineringsombudsmannen.

Alla arbetsgivare måste ha en policy och en beredskapsplan mot alla trakasserier, även sexuella trakasserier. I den ska det finnas rutiner för vad som ska göras om sådana problem uppkommer på arbetsplatsen.

För att komma tillrätta med problemen krävs ett systematiskt, förebyggande arbete. Det viktiga är att reda ut vad som gäller på arbetsplatsen, hur man är mot varandra och hur alla kan respektera varandra på bästa sätt.

– Det är mycket lättare om vi vågar prata om problemen innan de blir för infekterade. När människor samlas är det inte konstigt om det blir friktioner av olika slag.

Den som blir utsatt för sexuella trakasserier kan känna en skuld och undra varför det händer och om hon eller han har inbjudit till detta, säger Anna Delasol.

Den som blir utsatt för trakasserier ska enligt förarbetena till diskrimineringslagen berätta för den som trakasserar att beteendet inte är acceptabelt, så vida det inte är uppenbart att handlingen kränker någons värdighet. Men många upplever att just upplysningsplikten är jobbig.

Läs hela artikeln på Arbetarskydd.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap