7 steg mot att bli gladare på jobbet

2013-12-02 13:01  
Jeff Haden

Man kan inte förändra andra, bara sig själv, är en gammal sanning. En annan är att man blir som dem man är med. Med detta som utgångspunkt tipsar bloggaren Jeff Haden om hur man blir lyckligare.

Hans enkla råd på sajten inc.com är att sluta med några typiska beteenden, som är till skada för både en själv och omgivningen.

1. Sluta skuldbelägga. Folk gör misstag. Fundera över på vilket sätt du själv är del i att det gick åt skogen. Det är inte självplågeri, det är smart, för det får dig att försöka göra det bättre nästa gång.

2. Sluta imponera. Det är inte din titel eller ägodelar som får folk att gilla dig. Strunta i att försöka verka imponerande och var dig själv, så kommer du att få uppleva äkta relationer.

3. Sluta avbryta. Det är både ohyfsat och kontraproduktiv. Om du vill bli omtyckt ska du lyssna på vad folk säger och ställa frågor för att förvissa dig om att du fattat rätt.

4. Sluta gnälla. Låt tråkigheter vara en källa till kunskap. Det finns mycket att lära av både egna och andras misstag. Men släpp sedan taget. Slösa inte tid med att älta, det påverkar dig negativt och leder ingen vart. Gör något åt saken i stället.

5. Sluta vara kontrollerande. Den som försöker kontrollera andra visar att de egna målen och visionerna är så mycket viktigare än alla andras.

6 Sluta kritisera. Ju högre position du har desto större är sannolikheten att du tycker att du vet bättre. Vi är inte bättre eller sämre än varandra, bara olika. Uppskatta olikheterna, det får dig att se både omgivningen och dig själv i nytt ljus.

7. Sluta ängslas. Vi är alla rädda för vad folk tycker om oss och hur det ska gå med allting. Det är lätt att fastna i väntan på det rätta tillfället. Man vet vad man har men inte vad man kan få, lyder talesättet. Släpp det och satsa på det verkligen vill. Även om du inte lyckas, kommer du att känna dig mer nöjd med dig själv.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap