Karriär

Hinner du äta på jobbet? Här är skälen varför du bör ta dig tid

Det finns många fördelar med att hinna med en matpaus på jobbet – inte minst för dem som jobbar natt eller går skift.

Publicerad

Arbetsmåltiderna lyfts sällan fram i arbetsmiljöforskningen. Det vill Maria Lennernäs Wiklund, docent i näringslära, ändra på. Hon är nu aktuellt med studien ”Hann du äta?”.

– Vi vill få mer information om hur människor har det på jobb­et med arbetsmåltiden. Hur de uppfattar den och vilka önskemål de har, säger Maria Lennernäs Wiklund, som även är universitetslektor i folkhälsovetenskap vid Högskolan i Gävle.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här