Han får årets Levipris för utbildning om arbetsmiljö

2020-06-22 07:00  
Foto: Robert Olsson

Psykologen och universitetslektorn Jonas Borell får årets Levipris för att ha utvecklat utbildningen i arbetsmiljö för ingenjörsstudenter.

Jonas Borell som är verksam som universitetslektor vid Lunds tekniska högskola, belönas nu för sina insatser inom arbetsmiljö, där han bidragit med pedagogisk utveckling. Levipriset delas ut av Sveriges ingenjörer.

– Jonas har förmågan att entusiasmera studenter och hans skicklighet att undervisa med mycket hög kvalitet i såväl naturvetenskapliga, beteendevetenskapliga som tekniska områden är närmast unik, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges ingenjörer i ett pressmeddelande.

Tyngdpunkten i Jonas Borells undervisning kretsar kring den sidan av arbetsmiljö som handlar om psykologiska, psykosociala och organisatoriska aspekter. Ett centralt inslag i undervisningen är arbetsplatsnära undersökningar.

Läs mer: Tobii-ingenjör hyllas: ”Vi hade inte klarat det utan Gunnar”

– Jag känner mig stolt över utmärkelsen. Arbetsmiljö är inget isolerat fenomen, utan det rör allt arbete. Det påverkar både verksamheters resultat och människors hälsa och välbefinnande. Eftersom ingenjörer ofta är ledare och chefer så är det extra viktigt att de vet vilken stor roll arbetsmiljö spelar, säger Jonas Borell.

Priset, som syftar till att utveckla utbildning om arbetsmiljö vid tekniska lärosäten, är uppkallat efter professor Lennart Levi som var verksam inom stressforskning. Prissumman är 50 000 kronor.

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap