Fyra minutsnabba tips för att få chefen på bra humör

2019-05-13 09:01  
Foto: Agnieszka Olek

En bra arbetsrelation med din chef är viktig, men det är inte alltid lätt att få till ett bra samarbete. Men det finns sätt att göra chefen glad – och det behöver bara ta en minut.

Business Insider har i en artikel låtit två karriärexperter ge sina bästa tips:

Ta frivilligt på dig mer arbete

När du har tid så erbjud dig att arbeta med olika typer av projekt där du kan briljera. Naturligtvis tar själva projektet mer än en minut, men att utvärdera och besluta om att genomföra det går snabbt. Mer erfarenhet är också positivt om du vill söka ett nytt jobb.

− Det här fungerar eftersom du blir mer mångsidig och det kommer att bidra till att förbättra ditt cv, säger Vicki Salemi, karriärexpert på Monster till Business Insider.

Be om feedback ofta

Ha för vana att regelbundet fråga chefen om vad du har gjort bra och hur du kan förbättra dig. Det kommer exempelvis att hjälpa dig att hålla rätt kurs inför en befordran.

− Det kommer att tvinga din chef att utvärdera ditt arbete och – förutsatt att du har presterat bra – se vilken bra insats du har gjort, säger Georgene Huang, vd på rekryteringssajten Fairygodboss till Business Insider.

Läs mer: Fem tecken på att chefen sabbar din karriär

Hantera misstag bra

Vi gör alla misstag ibland, men alla hanterar dem inte lika bra.

− Acceptera ansvar för dina handlingar, berätta vad som hände och vad du lärde dig av det. Gå sedan vidare, säger Vicki Salemi.

Ett sätt att undvika misstag är att ställa frågor i förväg om du är osäker på hur något ska göras, eller ta reda på vilka förväntningarna är på ett projekt.

Hylla prestationer och framgång

Om du arbetar med ett projekt och en kollega gör ett bra jobb, håll det inte för dig själv och ta definitivt inte åt dig äran. Har någon annan gjort en lysande insats så beröm kollegan på avdelningsmötet.

− Det kommer troligen att öka dina arbetskamraters moral och samtidigt ser din chef att du är en lagspelare, säger Vicki Salemi till Business Insider.

Genom att skapa en positiv atmosfär kan dina arbetskamrater och andra även lyfta fram dig.

Charlotte Delaryd

Mer om: Karriärtips Chef

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap