Så ökar du chansen att bli omtyckt på jobbet

2020-09-17 12:00  
Foto: Chris Ryan

Vässa din förmåga att lyssna, var närvarande och hitta saker ni har gemensamt. Då ökar chansen att du blir omtyckt på jobbet.

Alla vill vi väl bli uppskattade av andra, men att upplevas som sympatisk på jobbet ökar chansen till bra relationer med kollegorna och kan även förbättra möjligheten att avancera i karriären. Men förmågan att odla bra relationer är inget vi föds med – här krävs lite ansträngning och övning.

Sajten Fast Company har listat några tips som ökar chansen att bli omtyckt:

Var entusiastisk

Möt nya människor med ett leende och tänk på att ha ett välkomnande öppet kroppsspråk. Se till att få ögonkontakt och ge ärliga komplimanger. Kanske har personen du möter gjort något bra nyligen? Nämn det under samtalet.

Lyssna bättre

De flesta människor uppskattar personer som tar sig tid att faktiskt lyssna på vad de säger. Men ett problem i konversationer är att vi ofta fastnar i att förbereda svar och väntar in möjligheten att få prata om oss själva. Undvik denna fälla och fokusera istället på att genuint lyssna på andra.

Läs mer: Så hittar 33-listans startups rätt kompetens för att växa

Fullt fokus

Alla har nog pratat med någon som fladdrar med blicken eller rent av kollar mobilen under samtalet. Ett sådant beteende framkallar en känsla av att inte vara så viktig. Se därför till att andra känner att de är i centrum för din uppmärksamhet.

Bra frågor

Konversationer kan snabbt falna när inte bra frågor driver samtalet framåt. Glöm därför inte de viktiga följdfrågorna. Be personer att utveckla och gå djupare in på ämnen de gillar att prata om.

Gemensam nämnare

Vi utvecklar ofta goda relationer om vi har saker gemensamt. Att upptäcka sådana områden är ett bra sätt att fördjupa kontakten och öka andras uppskattning. Men gemensamma nämnare är inte alltid uppenbara, vi kan ibland behöva leta efter dem.

Väck engagemanget

Uppmärksamma vad personer verkar bli upplivade av när ni pratar. Hjälp dem att komma vidare i ämnen som engagerar. Det bidrar till ett bestående positivt intryck.

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap