Det vill anställda få i julklapp av sin arbetsgivare

2018-12-05 16:32  
Stora och hårda paket? Helst inte, enligt Kantar Sifos undersökning. Foto: TT och IBL

Sex av tio anställda får en julklapp av sin arbetsgivare i år. Det visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Blocket jobb. Högst på önskelistan är ett presentkort.

Samtidigt som 62 procent av medarbetarna förväntar sig en julklapp så kan nästan var femte tänka sig att avstå sin julklapp om pengarna i stället går till välgörande ändamål, skriver tidningen Chef som refererar till undersökningen.

När det gäller hur mycket en julklapp väntas kosta skiljer det sig ganska mycket mellan olika delar av landet. I norra Sverige förväntar sig de anställda en julklapp med ett värde på omkring 275 kronor medan stockholmarna väntar sig en julklapp värd 428 kronor.

När det handlar om vad medarbetarna helst vill ha i julklapp av arbetsgivaren hamnar presentkort i topp. Det önskar sig lite mer än var tredje person. På andra plats kommer något ätbart med 13 procent, och därefter ett gåvokort till välgörenhet, 12 procent, en upplevelse, 9 procent och en pryl eller klädesplagg, 4 procent.

1000 personer ingick i undersökningen som genomfördes den 5–9 november i år.

Karin Myrén

Mer om: Julklappar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap