Dagsljus viktigt för din prestation på jobbet

2019-04-25 09:35  
Foto: Trevor Adeline

Dagsljus och fönster på arbetsplatsen spelar stor roll för både hälsa och prestation på jobbet. Det visar en ny forskningssammanställning.

Det finns indikatorer på att en modern livsstil, inomhusarbete och minskad tid utomhus bidrar till ökad ohälsa i arbetslivet. En bidragande orsak kan vara bristen på ljus eftersom besvären ökar under den mörka årstiden. Forskning visar att dagsljus motverkar störningar i dygnsrytmen, förbättrar sömnen och minskar trötthet dagtid.

Enligt forskaren Arne Lowden föredrar de flesta av oss naturligt dagsljus från fönster framför elektriskt ljus. Närhet till fönster gör oss piggare och möjliggör information om tid på dygnet, väderlek och minskar känslan av instängdhet.

− Därför bör dagsljus på arbetsplatser prioriteras och elektriska alternativ erbjudas som en sekundär lösning, säger Arne Lowden som forskar vid Stressforskningsinstitutet på Stockholms universitet i ett pressmeddelande.

Läs mer: Så mycket sjönk sjukfrånvaron när personalen fick extra semester för träning

Han har på Arbetsmiljöverkets uppdrag sammanställt den forskning som finns om hur mycket dagsljus som krävs på en arbetsplats för att medarbetare ska må bra. Men här kan forskningen ännu inte ge svar.

− I dag vet vi bara att belysningen har betydelse för hälsan, men inte hur mycket ljus som behövs och hur elektriskt ljus påverkar hälsan långsiktigt, säger Arne Lowden.

Läs mer: Produktivt att ofta byta miljö på jobbet

På Arbetsmiljöverket pågår nu arbete för att uppdatera arbetsmiljöreglerna kring dagsljus. Forskningssammanställningen är viktig för exempelvis arbetsgivare och arkitekter som planerar utformningen av arbetsplatser för att medarbetare ska få bra ljusförhållanden.

− Men man ska också ta del av ny teknik för att kompensera bristen på dagsljus vid de mörka årstiderna, säger Gunnar Åhlander, handläggare på Arbetsmiljöverket i pressmeddelandet.

Charlotte Delaryd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap