Combitech tar över 300 Ericsson-ingenjörer

2016-08-22 13:35  
Hans Torin, vd för Combitech.

Konsultbolaget Combitech satsar mer på telekom och tar över 300 FoU-ingenjörer från Ericsson.

För konsultbolaget Combitech, med försvarskoncernen Saab som moderbolag och över 1 300 anställda i Sverige, har Ericsson inte varit någon stor kund tidigare.

– Vi har nog bara 70 man som jobbar med uppdrag för Ericsson i dag, säger Hans Torin, vd för Combitech.

Men från och med i oktober tar Combitech över 300 av Ericsson FoU-ingenjörer i Linköping och Göteborg, som jobbat med programvaruutveckling för mobilstandarderna 2g och 3g.

Varför?

– Vi blev kontaktade av Ericsson i mars, april, då de frågade om vi ville gå in i ett strategiskt partnerskap och ta över 300 ingenjörer. Och vi ser det som en oerhörd möjlighet.

Har ni svårt att rekrytera?

– Vi har ett stort behov och hade planer på att rekrytera 400 under 2016, och har anställt ungefär 200. Det är svårt att hitta ingenjörer. Så det här är en bra lösning för oss.

Vad ska de 300 göra hos er?

– De kommer inledningsvis att jobba mest med uppdrag för Ericsson. Men vi räknar med att de också kommer att kunna göra uppdrag för exempelvis fordonsindustrin, där de har en guldkompetens med tanke på satsningen av uppkopplade fordon.

Avtalet med Ericsson är Combitechs enskilt största åtagande någonsin.

– Det stärker vårt partnerskap med Ericsson och bekräftar Combitechs position som ett ledande teknikkonsultbolag i Norden, säger Dan Jangblad, styrelseordförande för Combitech, i ett pressmeddelande.

 

Prenumerera på Ingenjörskarriärs kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap