Bli mer kreativ med zombieamnesti

2017-09-25 12:01  
Foto: Matthew Horwood / Alamy

Att få igång kreativiteten på arbetsplatsen kan kräva nya angreppsvinklar. Här är några förslag från Leif Dentis, forskare inom innovationspsykologi vid Göteborgs Universitet.

För den som vill vara kreativ är det ingen fantastisk idé att bara sitta och förlita sig på flyktig inspiration. Tydliga rutiner och en hel del disciplin är viktiga ingredienser.

Men ändå är det allt för många som fortfarande lever i tron att innovation kommer som snilleblixtar, eller endast är förunnat genier. Därtill är det många som gör tankevurpan att förknippa innovation med prylar som mobiltelefon eller elbilar. Men en innovation kan lika gärna vara effektivisering av en process.

Leif Denti är innovationsforskare vid Göteborgs Universitet, och på sajten tusentips.se har han samlat just tips och förslag på hur innovation kan underlättas.

Här följer fem av de tusen…

1. Disciplin och rutin

En av de mest grundläggande sakerna som riktigt innovativa organisationer har gjort – är att se innovation som en arbetsuppgift. Det finns en förväntan på arbetstagarna att komma med idéer. Detta får sitt utlopp på schemalagda möten där nya tankar diskuteras. Men det krävs även ramar för att detta ska fungera. Där har chefen ett tydligt ansvar att sätta upp teman eller ämnen som teamet ska arbeta med.

Läs mer:

Läs mer: Därför fungerar inte er brainstorming

2. Tid

Eftersom innovation ska vara en arbetsuppgift måste det finnas tid avsatt. I de organisationer där man ständigt jobbar för att komma ikapp, storknar kreativiteten snabbt. Finns det inget utrymme för att komma på nya idéer så kommer det heller inte komma några.

3. Ha flera järn i elden

Alla idéer blir inte fantastiska framgångar. Faktum är att de flesta inte mynnar ut i något alls. Var därför inte rädd för att satsa på multipla idéer – förhoppningsvis blir någon av dem riktigt lyckad.

Läs mer:

Läs mer: Experten: Kreativitet kräver tid – och övning

4. Fira misslyckanden

Innovation går hand i hand med risk – vilket innebär att de som är rädda för att misslyckas inte kommer ha mod för att satsa på innovation. Därför krävs det en tillåtande attityd. Självklart måste det finnas regler kring vilka fel som är tillåtna och vilka linjer som inte får korsas.

Viktigt är att de som försöker, och misslyckas, inte skuldbeläggs. Snarare ska man försöka lära sig av floppen och tacka för försöket. Fira istället misslyckandet och peka snarare på att det är ett steg mot framgång – eftersom det har hjälpt till att stänga ”en felaktig dörr”.

5. Dumpa dödkött och inför zombieamnesti

Många organisationer har mer pengar till nya innovationsprojekt än vad de tror. Detta eftersom det allt för ofta finns så kallade zombieprojekt i företaget. Med det menas utvecklingsförsök som aldrig kommer bli något, men som fortsätter ticka kostnader i bakgrunden – detta eftersom ingen har ork eller lust att lägga ner dem. Det kan också vara projekt som ingen har våga erkänna är misslyckanden, och som i man sin rädsla fortsätter att investera i.

Inför en tidsbestämd amnesti då projektledare får kliva fram och dumpa sina zombieprojekt – utan några konsekvenser.

Fler tips finns på tusentips.se

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap