Bilföretag i topp när arbetsgivare rankas

2017-04-04 08:34  
Volvo car group och lastbilstillverkaren Volvo group toppar rekryteringsbolagets lista över heta arbetsgivare. Foto: Alamy

Två klassiska bilföretag placerar sig på topp tre när de bästa arbetsgivarna rankas. På utmanarlistan återfinns ytterligare ett fordonsbolag.

Det är rekryteringsbolaget Randstad som frågat närmare 5 000 18-65-åringar vilket företag de helst skulle vilja jobba på.

I topp hamnar Sveriges television följt av personbilstillverkaren Volvo car group och lastbilstillverkaren Volvo group på plats tre.

Fler teknikbolag återfinns på topp tio. It-bolaget CGI hamnar på plats fem, det statliga flygplatsbolaget Swedavia på plats 6, skogs- och hygienbolaget SCA på plats sju och byggkonsultbolaget WSP på plats åtta.

Läs mer: Volvo vinnare i vimlet

Randstad publicerar också en uppstickarlista över företag att hålla ögonen på.

Listan domineras av it-bolag: Google i topp och Spotify på andra plats. Nummer tre är Cevt, Volvo-ägaren Geelys utvecklingsbolag som på kort tid växt till ett par tusen ingenjörer i Göteborg.

– Förra året välkomnade vi över 400 nya medarbetare och vi sa redan när vi gjorde vår rekryteringsstrategi att första dagen på jobbet skulle vara den bästa dagen i din yrkeskarriär. Vi är inte riktigt där ännu men rankingen visar att våra ansträngningar lönar sig, säger Fredrik Lindholm, talangchef på Cevt, i ett pressmeddelande.

Topp tio bästa arbetsgivarna

1. Sveriges television

2. Volvo car group

3. Volvo group

4. Sveriges radio

5. CGI

6. Swedavia

7. SCA

8. WSP

9. Bonnier

10. Systembolaget

Topp fem uppstickare

1. Google

2. Spotify

3. Cevt

4. Klarna

5. Uber

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Ingenjörsbarometern

Ingenjörsbarometern logo

Ingenjörsbarometern rankar de attraktivaste arbetsgivarna. Undersökningen bygger på svar från nästan 14 000 ingenjörer.

Om Ingenjörsbarometern

Här är topp 10 2016:

  1. Google
  2. Tesla Motors
  3. Volvo Cars
  4. IKEA
  5. ABB
  6. Scania
  7. Apple
  8. Ericsson
  9. Saab
  10. Sweco

Aktuellt inom

Ledarskap