Ät dig till bättre ledarskap! 5 tips till chefen

2016-08-31 10:42  
Karriärexperten och författaren Charlotte Hågård.

Karriärexperten Charlotte Hågård ger fem konkreta råd på hur du klarar medarbetarlunchen bäst.

1. Tänk igenom vilket syfte en lunch har? Ska ni bolla idéer ­eller lära känna ­varandra?

2. Var tydlig med vem som ska betala lunchen. Om den är mer informell är det kanske lämpligt att var och en betalar för sig, men är det en jobblunch kan du som chef betala.

3. Ha som en strategi att gå ut och äta lunch med var och en i personalen då och då. Inte bara med en eller några. Tänk igenom hur ­grupp­dynamiken då påverkas.

4. Var medveten om att du är i en ­maktposition och att de anställda kanske inte kan koppla av på samma sätt när du är med.

5. Arrangera en ­grupplunch då och då där du betalar.

 

Prenumerera på Ingenjörskarriärs kostnadsfria nyhetsbrev!

Lena Gunnars

Mer om: Ledarskap

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap