USA vill ha halvledarfabriker på hemmaplan: ”Viktigare än någonsin”

2020-05-11 09:09  
Intel för samtal med Pentagon om att bygga en anläggning för tillverkning av tekniska komponenter i USA. Foto: TT

Trumpregeringen försöker få så kallade halvledartillverkare, som levererar tekniska komponenter till elektronik, att bygga nya fabriker i USA, uppger företrädare för två ledande tillverkare av datorkretsar och processorer.

Ett av företagen som utvärderar etablering av en ny fabrik i USA är Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), men något avgörande beslut är inte fattat enligt en talesperson.

Även amerikanska Intel för diskussioner med USA:s försvarsdepartement om hur man ska stärka landets inhemska tillgång till elektronisk utrustning och viktig teknik.

Intels vd Bob Swan skrev i slutet av mars ett brev till försvarsdepartementet där han uttryckte att han var villig att bygga en anläggning för att tillverka utrustning tillsammans med Pentagon.

Läs mer: MIT-forskare har byggt en fungerande processor av kolnanorör

"Detta är mer viktigt än någonsin tidigare, givet den osäkerhet som skapats i det rådande geopolitiska klimatet", skrev Swan i brevet.

Enligt uppgifter i tidningen Wall Street Journal ska TSMC föra samtal med storkunden Apple om att bygga en ny fabrik i USA.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer