USA:s marin beställer radar från Saab

2017-10-04 07:36  
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning av den amerikanska marinen gällande det navala radarsystemet Sea Giraffe Agile Multi Beam (bilden), Multi-Mode Radar. Foto: Saab

Två radarsystem har USA:s marin beställt av försvarskoncernen Saab till den amerikanska kustbevakningens nya fartyg.

Ordern uppgår till 140 miljoner kronor, men kontrakten innehåller även optioner för ytterligare system. Vilket kan innebära att det totala kontraktvärdet kan uppgå till totalt 960 miljoner kronor.

”Den amerikanska kustbevakningen efterfrågas alltmer för att stötta en mängd kritiska uppdrag i de mest utmanande miljöerna. Saabs radarlösning MMR ger kustbevakningen bättre förutsättningar att genomföra dessa uppdrag, från tropikerna till de arktiska regionerna. MMR ger radartäckning från sjö till luft och skyddar även mot de mest avancerade typerna av radarspår för att ge en total lägesbild”, kommenterar Erik Smith, vd för Saab i USA, i ett pressmeddelande.

Nya amerikanska arbetstillfällen inom Saab kommer samtidigt att skapas, enligt pressmeddelandet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt