Trio söker marknad i Tyskland

2017-02-03 14:41  
Tre svenska energiföretag som siktar mot en ny marknad i Tyskland: Niklas Zandelin, Eze Systems, Thomas Öström, Climeon och Björn Jernström, Ferroamp ska ställa ut på Hannovermässan. Och det finns plats för fler svenska bolag i Energimyndighetens monter.

Allt fler svenska företag har fått upp ögonen för världens största industrimässa. Flera bolag ser Hannovermässan som ett steg mot nya marknader.

1200 svenskar besökte Hannovermässan 2016 och 18 svenska bolag ställde ut. I år blir det betydligt fler – 46 svenska bolag har bokat plats bland utställarna.

Bland företagen med egna montrar finns energiföretag som Powercell och Nilar samt industribolag som Eton Systems och leverantörer som Sundplast och Svenskt konstsilke.

Ett dussintal bolag gör gemensam sak i en monter som underleverantörsmässan på Elmia bokat.

En annan grupp företag ställer ut i Energimyndighetens gemensamma monter. Det är unga bolag med offensiva expansionsplaner, vilka får de hjälp av Energimyndigheten som står för en del av kostnaden.

– Vi ställde ut på en annan mässa i Tyskland förra året och fick väldigt bra gensvar, säger Björn Jernström, grundare och vd för Ferroamp i Spånga nordväst om Stockholm.

Tyskland satsar stort på förnybar energi med satsningen Energiewende. Och det passar Ferroamp som bygger kraftelektronik för förnybar energi.

– Vi har fått många förfrågningar från tyska företag och tycker därför att Hannovermässan är bra för oss, fortsätter han.

Thomas Öström är vd på Climeon som kommer att stå i samma monter. Företaget, som var med på Ny Tekniks 33-lista 2015 och 2016, har en lösning för att alstra el ur spillvärme. Viking Line var första kunden och man har fått en stor order från USA.

– Vi accelererar allt vad vi orkar, säger Thomas Öström. Vi har tre fokusländer i Europa: Itallien, Polen och så förstås Tyskland. Målet är att ha en pilot stående i Tyskland.

Niklas Zandelin, en av grundarna till Eze Systems, berättar också om expansionsplaner.

– Vi är med på en hel del mässor. Vi ser till exempel att industriautomation är intressant för cleantech-företag – vi hjälper dem till marknaden, säger han.

Består av sju delmässor

Hannovermässan hålls 24-28 april.

Det är en mötesplats för den senaste tekniken för en digitaliserad industri och består av sju olika delmässor.

Cirka 6500 utställare från 70 länder presenterar produkter och tjänster.

200 000 besökare väntas.

Polen är partnerland till Hannovermässan 2017.

Fredrik Karlsson

Mer om: Hannovermässan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer