Ståljättar överens om sammansmältning

2017-09-20 12:52  
Thyssenkrupps stålverk i Duisburg, Tyskland. Foto: Imago stock

Den tyska ståljätten Thyssenkrupp och den indiska branschkollegan Tata Steel har gjort en preliminär överenskommelse om att slå samman sina europeiska verksamheter.

Enligt ett uttalande från Thyssenkrupp ska huvudkontoret för det sammanslagna bolaget placeras i eller nära Amsterdam. Det nya företaget ska heta Thyssenkrupp Tata Steel och blir Europas näst största i branschen efter Arcelor Mittal.

”Vi hanterar de strukturella utmaningarna i den europeiska stålindustrin och skapar en stark nummer två”, förklarar Thyssenkrupps vd Heinrich Hiesinger.

I ett uttalande förra veckan sade företrädare för Thyssenkrupp att samgåendet med Tata Steel kommer att ge synergieffekter på 400-600 miljoner euro per år men också innebära att 4 000 jobb försvinner, vilket motsvarar cirka åtta procent av de två bolagens nuvarande arbetsstyrka.

Bolagen räknar med att kunna slutföra sammangåendet i början av 2018.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer