Sandviks vd Björn Rosengren går till ABB

2019-08-12 07:31  
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Sandviks vd och koncernchef Björn Rosengren blir ny vd för ABB. Det skriver verkstadskoncernen i ett pressmeddelande.

”Jag är hedrad över att ha fått möjligheten att ansluta till ABB”, säger Rosengren i ett uttalande.

Sandvik meddelade under söndagskvällen att vd:n och koncernchefen Björn Rosengren lämnar företaget efter knappt fyra år. Inte långt därefter bekräftade ABB ryktet att Rosengren tar över vd-rollen i den svensk-schweiziska verkstadskoncernen.

Läs mer: Tysk industri kapar arbetstiderna – nytt krisstöd på gång i Sverige

”ABB:s styrelse har enhälligt utnämnt Björn Rosengren till vd. Han kommer till ABB den 1 februari 2020 och ersätter nuvarande vd Peter Voser den 1 mars 2020. Peter Voser kommer då att återgå till att endast vara styrelseordförande”, skriver ABB i ett pressmeddelande.

”Det här har inte varit ett lätt beslut. Sandvik är ett fantastiskt bolag med stor framtidspotential och jag kommer att fortsätta leda organisationen med ett starkt engagemang till slutet av januari”, säger Björn Rosengren enligt ett pressmeddelande från Sandvik.

Sandviks styrelseordförande Johan Molin skriver att bolaget nu kommer att påbörja processen med att utse ”en mycket erfaren och kompetent industriell ledare” som kan efterträda Rosengren. Under måndagen kommer Sandviks styrelse hålla ett möte för att inleda det arbetet.

Läs mer: Kartläggning: Här är teknikföretagen som satsar mest på FoU i Sverige

”Björn Rosengren har sedan han började i Sandvik, november 2015, etablerat en stark decentraliserad affärsmodell för bolaget och gjort organisationen mer flexibel och effektiv. Styrelsen är mycket tacksam för Björns och alla medarbetares arbete under dessa år”, säger Johan Molin, ordförande för Sandviks styrelse, i ett pressmeddelande.

Mer om: Sandvik ABB

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer